Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4897 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2022 ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η σιωπηλή πορεία Μνήμης «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς - 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».  Η πορεία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση επικεφαλής της πορείας θα είναι η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πορεία Μνήμης θα ξεκινήσει στις 11:00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στις 12:00 μ. στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθούν στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της εκθεσιακής σειράς «Στην ίδια πόλη: χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη». Την πρώτη θεματική ενότητα της σειράς με τίτλο «Μουσική, Θέατρο, Πολιτισμός», που αφιερώνεται στη μνήμη των εβραίων μαθητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (1915-1943), θα εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Έδρα Εβραϊκών Σπουδών, το Αρχείο Γεωργίου Κωνσταντινίδη, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης – Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με την υποστήριξη  του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια έκθεσης  20 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Αγίου Μηνά 11, τηλ.: 2310 250406, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / www.jmth.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

VORIA, 14.3.2022: Δηλώσεις Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την Πορεία Μνήμης 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae