Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5424 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 2022 - ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΟΥ ΙΣΑΑΚ ΜΙΖΑΝ & ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ | Εκτύπωση |

Ο Δήμος Αρταίων και ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας «Σκουφάς» θα τιμήσουν και το 2022 την ημέρα σύλληψης των αρτινών εβραίων στις 26 Μαρτίου, δηλαδή ακριβώς 78 χρόνια μετά την μαζικότερη απώλεια ανθρώπινου δυναμικού για την πόλη της Άρτας κατά τον 20ό αιώνα. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει και η ονοματοδοσία οδού Ισαάκ Μιζάν, στη μνήμη του Αρτινού επιζήσαντος του Ολοκαυτώματος. Δείτε εδώ την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022

11.00: περίπατος σε σημεία εβραϊκού ενδιαφέροντος με τον κ. Θεοχάρη Βαδιβούλη, δικηγόρο, ερευνητή της ιστορίας της πρώην Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας.

Απόγευμα:

18.30: ονοματοδοσία οδού εις μνήμην του Ισαάκ Μιζάν, τελευταίου αρτινού εβραίου, επιζήσαντος του Άουσβιτς.

19.30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων).

-Κατάθεση στεφάνων.

-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

-Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Πορεία Μνήμης μέσα από την Εβραϊκή Συνοικία προς την Πλατεία Κιλκίς, στο σημείο όπου οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής συγκέντρωσαν τους συλληφθέντες Αρτινούς Εβραίους, πριν τον εκτοπισμό τους στα στρατόπεδα θανάτου.

-Ενός λεπτού σιγή.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae