Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 8112 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφταλί Μπένετ, σε ομιλία του σε Συνέδριο που διοργανώθηκε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Ynet» επέκρινε τη σύγκριση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί που έκανε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναφέροντας ότι «απαγορεύεται οποιαδήποτε σύγκριση με το Ολοκαύτωμα».

Τα σχόλια του Πρωθυπουργού του Ισραήλ έγιναν μια ημέρα μετά τη δήλωση του Προέδρου της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του Ισραήλ, ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τη «γλώσσα της τελικής λύσης».

«Ακούστε τα λόγια του Κρεμλίνου. Χρησιμοποιούν την ορολογία των Ναζί», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ομιλία του, ασκώντας σκληρή κριτική στην προσέγγιση του Ισραήλ σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Θυμάστε καλά την τελική λύση του εβραϊκού ζητήματος. Ακούστε τι λένε τώρα στη Μόσχα. Τώρα χρησιμοποιούνται ξανά αυτές οι λέξεις, η Τελική Λύση, αλλά τώρα στοχεύουν σ’ εμάς, στο θέμα της Ουκρανίας. Μιλούν για αυτό ανοιχτά σε ιστότοπους και στα ΜΜΕ», είπε ο Ζελένσκι.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Ουκρανού Προέδρου, ο Μπένετ απάντησε ότι καταλαβαίνει πως ο Ζελένσκι είναι «ένας ηγέτης που παλεύει για την επιβίωση της χώρας του», αλλά «προσωπικά πιστεύω ότι απαγορεύεται να εξισώνει το Ολοκαύτωμα με οτιδήποτε».

Από την αρχή των εχθροπραξιών και οι δύο πλευρές συγκρίνουν τους αντιπάλους τους με τους Ναζί και τους κατηγορούν για γενοκτονία.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αρκετές ημέρες μετά την είσοδο των πρώτων ρωσικών στρατευμάτων στην χώρα, τόνισε ότι «οι εγκληματικές ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας φέρουν σημάδια γενοκτονίας». Δύο εβδομάδες αργότερα, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα μαιευτήριο στην πόλη της Μαριούπολης, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η επίθεση αυτή είναι η «απόδειξη ότι λαμβάνει χώρα η γενοκτονία των Ουκρανών».

*Μετάφραση αποσπασμάτων από άρθρο στην ιστοσελίδα HAARETZ, 21.3.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae