Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 8404 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΛΜΠΕΡΤΟΥ ΝΑΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Αλμπέρτος Ναρ, ήταν ένας επιφανής λογοτέχνης και ιστορικός ερευνητής της Θεσσαλονίκης, παιδί που γεννήθηκε από γονείς που επέστρεψαν ζωντανοί από την κόλαση του Άουσβιτς, ο άνθρωπος που κατέγραψε την κουλτούρα, τη μουσική, τα ήθη και έθιμα των Εβραίων της πόλης, τις μαρτυρίες των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, που σημάδεψε με το έργο του τον πολιτισμό της πόλης.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Δήμος της Θεσσαλονίκης, το 2018, έδωσε το όνομά του σε δρόμο της πόλης. Μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση, που ακύρωσε την ονοματοδοσία Αλμπέρτου Ναρ στον συγκεκριμένο δρόμο, είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος της Θεσσαλονίκης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το όνομα «Αλμπέρτος Ναρ», αυτού του Σαλονικιού λογοτέχνη, να κοσμήσει και πάλι οδό της συμπρωτεύουσας για να θυμίζει στους Σαλονικιούς την πολιτιστική κληρονομιά των Εβραίων της πόλης.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2022

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΑΥΓΗ 24.8.20218: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘ. ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΣΕ ΑΛΜΠΕΡΤΟΥ ΝΑΡ

ΕΦΣΥΝ 10.10.2020: ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 

ΕΦΣΥΝ 7.4.2022ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ: ΚΑΚΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ Η ΟΔΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae