Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3361 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου είχε στις 11.4.2022 συνάντηση στο Γραφείο του με τον Εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) στα  Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη κ. Λεόν Σαλτιέλ παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών για την Ελληνική Διασπορά του Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Αχιλλέα Χατζηκυριάκου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι προώθησης διαφόρων πρωτοβουλιών στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ σε θέματα διασποράς.

Ιδιαίτερα συμφωνήθηκε η προώθηση και η διενέργεια δραστηριοτήτων, όπως η διοργάνωση στην Κύπρο ενός Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα το διαθρησκευτικό διάλογο.

Συζητήθηκαν παράλληλα δράσεις που προωθούν την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της τρομοκρατίας, οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε χώρες της Ευρώπης με συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού.

ΠΗΓΗ: ιστοδελίδα www.pio.gov.cy, 11.4.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae