Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5108 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ (ΓΙΟΜ ΑΖΙΚΑΡΟΝ) 2022 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στις 11:00, έλαβε χώρα η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση του Γιόμ Αζικαρόν στην Συναγωγή Μπεθ Σαλώμ, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ, όπου τιμήθηκαν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες, που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την ίδρυση και τη διατήρηση του κράτους του Ισραήλ, καθώς και όλα τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η τελετή ξεκίνησε με το άκουσμα του ήχου της σειρήνας. Ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς, ανάγνωσε το Γιζκόρ. Στη μνήμη των πεσόντων αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Ραββίνο Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και ο Ραββίνος Ελιράν Σάμπο έψαλλε τον “Ψαλμό 83”.

Για την σημασία της Ημέρας του Γιόμ Αζικαρόν, μίλησαν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Γιόσι Αμράνι και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Συνταγματάρχης κ. Γιόσι Πίντο.

Η κα Σόλυ Ιωχανά τραγούδησε το “Γκιμπόρ Σελ Ίμα” και το “Ταμίντ Γιεχακού Λεχά” με την συνοδεία του κ. Άγγελου Χατζή.

Στην τελετή το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Ταμία κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ.

*Στοιχεία από ιστοσελίδα της Ι.Κ. Αθηνών 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae