Κυκλοφόρησε το τεύχος 139 Μαΐου 2022, του περιοδικού Athens Review of Books στο οποίο περιλαμβάνεται ειδικό αφιέρωμα στον Ναζί εγκληματία πολέμου Αλόις Μπρούνερ με τίτλο  «Η Υπόθεση Άλοϊς Μπρούνερ και η διχασμένη συνείδηση για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα» του ιστορικού Τομπίας Μπλούμελ (Tobias Blümel).

'Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγωγή του άρθρου: «Ο Αλόις Μπρούνερ ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Άντολφ Άιχμαν και υπεύθυνος για την εκτόπιση των Εβραίων της Βιέννης, του Βερολίνου, της Θεσσαλονίκης και του Ντρανσύ, αργότερα και της Τσεχοσλοβακίας. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον 128.500 ανθρώπων. Μετά τον πόλεμο, διέφυγε στη Συρία και δεν συνελήφθη ποτέ για να δικαστεί. Από το 1985 και μετά, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) υπέβαλε αιτήσεις έκδοσης στις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις και προσπάθησε να προχωρήσει σε ερήμην αγωγές κατά του Μπρούνερ. Το ΚΙΣΕ συνάντησε ένα τείχος πολιτικής απροθυμίας σε όλο το κομματικό φάσμα.

…Το παρόν άρθρο είναι μία αναπαράσταση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας βασισμένη σε πρωτογενείς πηγές, με επίκεντρο τη συζήτηση σχετικά με την άρνηση δίωξης του Αλόις Μπρούνερ...».

Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα του τεύχους