Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4394 επισκέπτες και 6 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι φοιτητές του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας επισκέφθηκαν στις 17-5-2022 το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος στο πλαίσιο εκπαιδευτικής-επιμορφωτικής επίσκεψης που οργάνωσε η διδάσκουσα Δρ. Μαρία Παζάρσκη για το μάθημα «Βιβλική Αρχαιολογία και Θεσμολογία».

Ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα», η οποία βασίζεται στο μακροχρόνιο ερευνητικό πρόγραμμα εντοπισμού εβραϊκών επιγραφών σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 15ο αι. μ.Χ., που εκπόνησε το Μουσείο, και, ιδιαίτερα, στη δίγλωσση έντυπη επιστημονική έκδοση υπό τον τίτλο Corpus Inscriptionum Judaicarum Graeciae (CIJG) – Σύνταγμα Ιουδαϊκών και Εβραϊκών Επιγραφών από την Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα (τέλη 4ου π.Χ.-15ο αιώνα). Τους φοιτητές ξενάγησε στην έκθεση η Αρχαιολόγος κα Αναστασία Λουδάρου.

Μέρος της συγκεκριμένης έκθεσης αποτελεί και η περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Τέχνη της Μνήμης και της Μνημόνευσης» στην οποία τους ξενάγησε ο βραβευμένος καλλιτέχνης, σχεδιαστής και δάσκαλος, κ. Βίκτωρ Κοέν, ο οποίος επιμελήθηκε της έκθεσης.

Τέλος, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, κα Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, συνέχισε την ξενάγηση σε χώρους του Μουσείου που αφορούν σε εκθέματα αναφορικά με τη Συναγωγή και το Ολοκαύτωμα.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας, στο πλαίσιο της διαθεματικότητας και της ολοκληρωμένης επιμόρφωσης των μελλοντικών στελεχών της Εκκλησίας, πραγματοποιεί συχνά παρόμοιες δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΑΙΑ, 18.5.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae