Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4659 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ CD ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ" PDF Εκτύπωση E-mail

Ο δίσκος "Άγνωστοι μουσικοί θησαυροί των Ελλήνων Εβραίων" -που μόλις κυκλοφόρησε από το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ι.Κ. Θεσσαλονίκης- είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια νέα συλλογή εβραϊκής μουσικής.

Χρόνια έρευνας της σοπράνο Μαριάντζελας Χατζησταματίου με τη βοήθεια της Διδάκτωρος Ιστορικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Χρύσας Σκαρλάτου συσσώρευσαν ένα θησαυρό από λησμονημένα τραγούδια, τα οποία συγκεντρώθηκαν ένα προς ένα από διαφορετικές πηγές, διάσπαρτες σε ολόκληρη την Ελλάδα.  

Το κύριο χαρακτηριστικό των τραγουδιών που συγκεντρώθηκαν είναι ότι αποτελούν στοιχεία διαφορετικών εβραϊκών γλωσσικών και πολιτιστικών παραδόσεων. Ανεξάρτητα από την παλαιότητα και την προέλευσή τους, οι παραδόσεις αυτές έλαβαν το τελικό σχήμα τους μέσα στο πλαίσιο των νεοελληνικών γλωσσικών και μουσικών επιδράσεων.

Έτσι, οι "Άγνωστοι μουσικοί θησαυροί των Ελλήνων Εβραίων" αποκαλύπτουν μια πολιτισμική εικόνα εγγύτερη στην ιστορική πραγματικότητα, παρά μια κατασκευασμένη απεικόνιση του παρελθόντος. Αυτός είναι ο τρόπος που ένα Εβραϊκό Μουσείο μπορεί να συμβάλει στην ιστορική γνώση της μουσικής.

Οι στίχοι των επιλεγμένων τραγουδιών αγγλικά και ελληνικά

Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο στους παρακάτω συνδέσμους: 

YouTubeAmazon MusicSpotifyi-tunes

ΠΗΓΗ: ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae