Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5867 επισκέπτες και 6 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το περιφερειακό κοινοβούλιο των Βρυξελλών απέρριψε την πρόταση για απαγόρευση της σφαγής ζώων χωρίς αναισθητοποίηση, επιτρέποντας έτσι τη συνέχιση της σφαγής κόσερ (ήτοι χωρίς αναισθητοποίηση του ζώου).

42 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης της απαγόρευσης,  38 ψήφισαν υπέρ της πρότασης και 8 απείχαν. Η πρόταση υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην επιτροπή περιβάλλοντος.

Τα κόμματα που τάχθηκαν υπέρ της απόρριψης της πρότασης για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση ήταν το Γαλλόφωνο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), το Εργατικό Κόμμα (PTB-PVDA), οι Πράσινοι (Ecolo) και οι Les Engagés.

Τα κόμματα που τάχθηκαν υπέρ της πρότασης απαγόρευσης ήταν το γαλλόφωνο συντηρητικό-φιλελεύθερο Mouvement Reformateur (MR), η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA), οι Φλαμανδοί Πράσινοι (Πράσινοι) και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι Open VLD. Τα υπόλοιπα κόμματα μοίρασαν την ψήφο τους.

Εκπρόσωποι εβραϊκών κοινοτήτων, που τους αφορά άμεσα το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου του Βελγίου (CCOJB), Yohan Benizri, μίλησαν στο Κοινοβούλιο και τάχθηκαν κατά της προτεινόμενης απαγόρευσης.

Ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση παραμένει ο κανόνας στην Περιφέρεια των Βρυξελλών, σε αντίθεση με τις δύο άλλες περιφέρειες του Βελγίου, τη Φλάνδρα και τη Βαλλονία που ψήφισαν την απαγόρευση της σφαγής κόσερ χωρίς αναισθητοποίηση το 2017.

*Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του EJC, 20.6.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae