Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4956 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log in



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ISRAELI – HELLENIC FORUM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Η δεύτερη συνάντηση του Israeli-Hellenic Forum, το οποίο ιδρύθηκε από το B’nai B’rith International, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου, από 27-30 Ιουνίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. Η πρώτη ιδρυτική συνάντηση του Φόρουμ είχε γίνει στην Ιερουσαλήμ, τον Νοέμβριο του 2019.

Η συνάντηση των Αθηνών, με θέμα: «A World in Transition», έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών. Στόχος της ήταν να συζητηθούν οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τρεις χώρες -Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο- με τη συμμετοχή πολιτικών, διπλωματών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων από τις τρεις χώρες. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ και ο Γεν. Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Η έναρξη των εργασιών έγινε στις 27.6.2022, με τους χαιρετισμούς του βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη, προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας Ελλάδος – Ισραήλ και τον Γεν. Γραμματέα του ΚΙΣΕ Βίκτωρα Ελιέζερ, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στην πρώτη συνάντηση στο Ισραήλ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (διαβάστε την ομιλία του  εδώ), ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου του Διεθνούς Μπενέ Μπερίτ Ντάνιελ Μαριάσιν και του Ισραηλινού Mark Regev, τ. πρέσβη στη Μεγ. Βρετανία και επικεφαλής του Ινστιτούτου Aba Eban. Συντονιστής, τόσο της εναρκτήριας συνεδρίας όσο και της όλης διοργάνωσης της συνάντησης των Αθηνών, ήταν ο Καθηγητής του Παντείου Κώστας Υφαντής και Διευθυντής του ΙΔΙΣ.

Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν κατά τις εργασίες του Φόρουμ ήταν: «Η Ανανέωση της Τριμερούς Συνεργασίας», «Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», και «Οι περιφερειακές εξελίξεις: Οι συμφωνίες του Αβραάμ, αναλύσεις απειλών και διπλωματικών διεξόδων». Η συνάντηση των Αθηνών έθεσε σε νέες βάσεις τη διάδραση μεταξύ ειδημόνων και συνέβαλε στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae