Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7962 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 31.8.2022, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε στα γραφεία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης αρχικά με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη και ακολούθως με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χρήστο- Γεώργιο Σκέρτσο.

Αμφότερα τα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαλτιέλ ενημέρωσε αναλυτικά την κα Ράπτη και τον κ. Σκέρτσο για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει αναφορικά με την ανέγερση του κτιρίου, καθώς και για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στο θέμα της Πλατείας Ελευθερίας και στη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί με κεντρικό στοιχείο του το Μνημείο Ολοκαυτώματος, σύμφωνα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Τέλος, ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η ανάγκη για την αποκατάσταση της μετώπης του Νοσοκομείου Χιρς στο συγκρότημα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και η επαναφορά των στοιχείων της πρόσοψης του κτιρίου στην αρχική τους κατάσταση. Ο κ. Σαλτιέλ τόνισε πως κάτι τέτοιο αποτελεί ελάχιστη πράξη σεβασμού για ένα κτίριο με μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη και όχι μόνο, που σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, 31.8.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae