Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4507 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 50ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι Εκδόσεις Καπόν και το Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ θα συμμετάσχουν στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν θα γίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00, στη σκηνή «Διδώ Σωτηρίου» (βρίσκεται στη μέση του 3ου διαδρόμου) συζήτηση με θέμα «Διαφορετικότητα και Ρατσισμός – η περίπτωση του αντισημιτισμού» με τη συμμετοχή των Καρίνας Λάμψα, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Καθηγήτριας Πολιτικής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Κατερίνας Οικονομάκου, δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Ελιέζερ.

Το συγκεκριμένο θέμα πραγματεύονται πολλά από τα βιβλία των εκδόσεων ΚΑΠΟΝ, όπως: «Η διάσωση» των Καρίνα Λάμψα και Ιακώβ Σιμπή (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών-2021), «Νομίζω την έλεγαν Έστερ» της Κάτιας Πετρόφσκαγια (μετάφραση Καρίνα Λάμψα, Παυλίνα Δηράνη - βραβείο μετάφρασης Γερμανόφωνης Λογοτεχνίας), «Τσίλι» του Άαρων Άππελφελντ (μετάφραση Καρίνα Λάμψα, επίμετρο Σταύρος Ζουμπουλάκης), «Ηλίας Πετρόπουλος. Για τους Εβραίους της Σαλονίκης» (επιμέλεια Αχιλλέας Φωτάκης), «Απομνημονεύματα» των Μπεάτε και Σερζ Κλάρσφελντ (μετάφραση Καρίνα Λάμψα), «Οι δολοφόνοι της μνήμης» του Πιερ Βιντάλ-Νακέ (μετάφραση Καρίνα Λάμψα), «Ο τραγουδιστής του Άουσβιτς. Εστρόγκο Ναχάμα» της Κατερίνας Οικονομάκου, «Μην ξεχάσεις το όνομά σου. Τα παιδιά του Άουσβιτς» του Άλβιν Μέγιερ (μετάφραση Καρίνα Λάμψα, Παυλίνα Δηράνη), και πολλά άλλα.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae