Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5458 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ WJC & EJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Β’ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) δημοσίευσαν στις ιστοσελίδες τους ανακοινώσεις εκφράζοντας την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των προέδρων τους Ρόναλντ Λόντερ και Άριελ Μιουζικάντ προς την Βασιλική οικογένεια, καθώς και τους πολίτες της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας.

Δημοσιεύουμε ορισμένα αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις του WJC και του EJC, οι οποίες αναφέρονται στην χαρισματική προσωπικότητα της εκλιπούσης. 

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και η οικογένειά της υπήρξαν χαρακτηριστικά σύμβολα αντίστασης στη ναζιστική τυραννία. Αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο κατά τη διάρκεια των σφοδρών βομβαρδισμών της Μεγάλης Βρετανίας από την Ναζιστική Γερμανία (the Blitz: 7 Σεπτεμβρίου 1940 – 11 Μαϊου 1941) και βρέθηκαν υπό κατοχή αλληλέγγυοι μαζί με τους συμπατριώτες τους.

 Η νεαρή Πριγκίπισσα Ελισάβετ Β΄ υπήρξε έμπνευση και πηγή θάρρους για την Άννα Φράνκ, η οποία κρυβόταν στο Άμστερνταμ, και το 2015, η Βασίλισσα και ο εκλιπών σύζυγός της, Πρίγκιπας Φίλιππος, επισκέφθηκαν το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν – Μπέλσεν, όπου πέθανε η Άννα Φράνκ, με αφορμή την τελετή για την απελευθέρωσή του από τα Βρετανικά στρατεύματα. Το γεγονός ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αντιστάθηκε σθεναρά στο κακό και το πάλεψε με κάθε ρανίδα του αίματός της, θα αποτελέσει έμπνευση για τις επόμενες γενεές». 

Ο πρόεδρος του EJC Άριελ Μιουζικάντσε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ υπήρξε φιλικά διακείμενη προς τους εβραίους υπηκόους της και ενσάρκωνε τη σταθερότητα και τις παραδόσεις της Βρετανικής κοινωνίας, οι οποίες βασίζονται στις αξίες της ανεκτικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Αυτές οι αξίες έδωσαν τη δυνατότητα στη μεταπολεμική εβραϊκή κοινότητα της Βρετανίας να αναπτυχθεί ως τμήμα της ευρύτερης οικογένειας των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης».

*Στοιχεία - μετάφραση από ιστοσελίδες του WJC και του EJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae