Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3180 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΛΕΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ 1941 - 1944» PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022,  στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, (Πλατεία Καρύτση, Αθήνα) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ελεγεία για το Ολοκαύτωμα της Ελλάδας 1941-1944» του Θανάση Φροντιστή. Το βιβλίο περιλαμβάνει ωδές αφιερωμένες στους Ελληνες Εβραίους. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ. 

Εκ μέρους του ΚΙΣΕ χαιρετισμό θα απευθύνει κατά την βιβλιοπαρουσίαση ο Καθηγητής, Μάνος Αλχανάτης, Α' Αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ

Κατά την εκδήλωση θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Καθηγητή  Β. Κωνσταντινόπουλο, Πρόεδρο του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, εκπρόσωπο του ΕΣΔΟΓΕ, τον Θανάση Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Δήμαρχο Καλαβρύτων και τον Χάρη Πάτση, Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών εκδόσεων Χάρη Πάτση.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Δρ. Αριστομένης  Συγγελάκης,  Συγγραμματέας της Σ.Ε. του ΕΣΔΟΓΕ, Κώστας Καρούσο, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και ο συγγραφέας Θανάσης Φροντιστής.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κοσμήτορας του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, Φιλόλογος και π. Υπουργός Μανώλης Χατζηνάκης, αποσπάσματα από το βιβλίο θα  απαγγείλει ο ποιητής Βασίλης Τσακίρογλου.

*Η διάθεση του βιβλίου θα ενισχύσει τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (π. Αντώνιος).

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae