Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3538 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ» PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Ελλάδα σειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων του βιβλίου «Η Συναγωγή» του συγγραφέα και αρχιτέκτονα Δρ. Ηλία Μεσσίνα. 

«Η Συναγωγή» από τις εκδόσεις Ινφογνώμων κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2022. Στο πλαίσιο τριών νέων εκδόσεων του Ηλία Μεσσίνα για τις συναγωγές στην Ελλάδα.

Το βιβλίο «Η Συναγωγή» είναι τα παρασκήνια πίσω από την έρευνα. Ο διάλογος και η ανησυχία. Η προσδοκία και η σημείωση στο σημειωματάριο. Όλος αυτός ο κάναβος και το κέντημα της εμπειρίας που συχνά χάνεται σε μια επιστημονική δημοσίευση. Τα κείμενα βασίζονται σε πολυετή έρευνα στα ίδια τα κτήρια, σε δημοσιευμένα τεκμήρια και σε αρχεία (έγγραφα, κείμενα, φωτογραφίες) στην Ελλάδα, το Ισραήλ και αλλού. Βασίζονται επίσης σε συνεντεύξεις και σε γεγονότα, από την εποχή της έρευνας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα. Στην επαφή με ανθρώπους και με τόπους, σε σκηνές που θα θύμιζαν κινηματογραφικό έργο, με κάποια συναγωγή ή ερείπια μιας συναγωγής στο φόντο. Η έκδοση περιλαμβάνει πρωτότυπα αρχιτεκτονικά σχέδια και σκαριφήματα του Ηλία Μεσσίνα.

Το πρόγραμμα διαλέξεων και βιβλιοπαρουσιάσεων του Ηλία Μεσσίνα:

KAΣΤΟΡΙΑ: Κυριακή 9.10.2022, στις 7 μ.μ. Αρχοντικό Τσατσιαπά, Καστοριά. Με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Καστοριάς. 

ΒΕΡΟΙΑ: Δευτέρα 10.10.2022, στις 7 μ.μ. Συναγωγή Μπαρμπούτα, Βέροια. Σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας.         

ΞΑΝΘΗ: Τρίτη 11.10.2022, στις 5 μ.μ. Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Ξάνθης. Σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Τετάρτη 12.10.2022, στις 7 μ.μ. Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κομοτηνή. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής.       

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Πέμπτη 13.10.2022, στις 7 μ.μ. Λαογραφικό Μουσείο, Διδυμότειχο. Σε συνεργασία με τον Δήμο Διδυμοτείχου.          

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Παρασκευή 14.10.2022, στις 8:30 μ.μ. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής», Ιωάννινα. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δευτέρα 17.10.2022, στις 7 μ.μ. Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

*Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Σε επιλεγμένες εκδηλώσεις θα πωλείται το βιβλίο «Η Συναγωγή».

Ο Ηλίας Μεσσίνας είναι αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, σύμβουλος αειφορίας και δημόσιας διαβούλευσης. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, του Yale School of Architecture και κάτοχος διδακτορικού στη Χωροταξία και MSc σε «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ανέλαβε για πρώτη φορά την εκτενή μελέτη και αποτύπωση των συναγωγών στην Ελλάδα το 1993, την οποία και δημοσίευσε εκτενώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει με συνεργάτες τη μελέτη, αναστήλωση, αναπαλαίωση και ανακαίνιση συναγωγών σε πόλεις ανά την Ελλάδα. Ασχολείται με τον αστικό σχεδιασμό και τη δημόσια διαβούλεση στην πόλη των Ιεροσολύμων και διδάσκει αειφορικό σχεδιασμό στο Holon Institute of Technology και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου ECOWEEK, 3.10.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae