Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3052 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΕ: «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ» PDF Εκτύπωση E-mail

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Columbia και το Jewish Theological Seminary είναι περήφανα που συνεργάζονται με την Κοινότητα της Κέρκυρας για να συζητήσουν τη μακρά και ένδοξη ιστορία των Εβραίων στο νησί.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Ζανέτ Μπαττίνου, Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Η Michelle Margolis και η Sharon Liberman Mintz θα συζητήσουν για μια έκθεση που εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Jewish Theological Seminary της Νέας Υόρκης, με ιστορικά έγγραφα, ketubbot, βιβλία προσευχής και πολλά άλλα από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα.

Η ειδική ερευνήτρια του ΕΜΕ, Αναστασία Λουδάρου, θα συζητήσει για την ψηφιακή έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Στο σταυροδρόμι: Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κέρκυρας», η οποία αποτελεί μια ιστορική και πολιτιστική αναδρομή στη ζωή και τις παραδόσεις της Εβραϊκής Κοινότητας Κέρκυρας.

Η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ομάδα του ΕΜΕ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae