Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5215 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο να αντλήσει άλλα 12 εκατ. δολάρια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και σύγχρονο Μουσείο Αϊνστάιν, το οποίο θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή εγγράφων και άλλων προσωπικών αντικειμένων του διάσημου επιστήμονα, ο οποίος είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Φυσικής το 1921.

Το μουσείο, που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις Γκιβάτ Ραμ του πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ, θα φιλοξενήσει το σύνολο του αρχείου που ο Αϊνστάιν κληροδότησε στο πανεπιστήμιο, του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές. Ο Αϊνστάιν πέθανε στα 76 του το 1955 και άφησε περίπου 85.000 αντικείμενα στην κατοχή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το νέο μουσείο «θα αποτελέσει έναν καινοτόμο χώρο για επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση», διαθέτοντας «πρωτοποριακές τεχνικές έκθεσης, επιστημονικές επιδείξεις και αυθεντικά έγγραφα, παρουσιάζοντας τις συνεισφορές του Αϊνστάιν στην επιστήμη, την επίπτωση των ανακαλύψεων του στις ζωές μας σήμερα, τη δημόσια δραστηριότητα του και την εμπλοκή του σε ιστορικές στιγμές-κλειδιά στη διάρκεια της ζωής του».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, 24.10.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae