Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3721 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΝΑ ΒΡΩ ΞΑΝΑ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ…» | Εκτύπωση |

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ., ο Ιανός και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα) την παρουσίαση του βιβλίου του Λέων Α. Ναρ «Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…», σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αγγελής, ποιητής, διευθυντής του περιοδικού «Φρέαρ», Γιώργος Αλλαμάνης, δημοσιογράφος, Ντόρα Ρίζου, διευθύντρια παραγωγής στη «Λύρα», Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του. Στα δύο μέρη αυτού του σχεδιάσματος ποιητικής βιογραφίας –«Με τη δική του περπατησιά» και «Θεματική και καταβολές»– εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνική διάσταση των στίχων του Παπακωνσταντίνου, που με ποικίλους τρόπους αποτυπώνουν την ένταση της υπαρξιακής αγωνίας, καθώς και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι και τη νεότερη ποίηση. Επιχειρείται επίσης, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών, η κατανόηση του βλέμματος του δημιουργού προς τον κόσμο και τον εαυτό του, την κοινωνία και το άτομο, το παρόν και το παρελθόν, τη μνήμη και το όραμα, την Ανατολή και τη Δύση. Στην προσπάθεια σύνθεσης του βιβλίου αυτού συνέβαλε ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις του συγγραφέα σχετικά με την ποιητική του κοσμοθεωρία.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae