Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3764 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τον 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ» PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα και του Προέδρου του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Δ. Σαλτιέλ, η απολογιστική συνάντηση και η απονομή τιμητικών επαίνων στους/στις διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», καθώς επίσης και βεβαιώσεων συμμετοχής στους/στις καθηγητές/τριές τους.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό 32 σχολεία με 59 ταινίες από 150 μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου. Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο περιλάμβανε προπαρασκευαστική συνάντηση και εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία.

Κατά την απολογιστική συνάντηση, στους μαθητές/τριες δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η απονομή είκοσι δύο (22)  τιμητικών επαίνων στους διακριθέντες/είσες από τα παρακάτω σχολεία της Θεσσαλονίκης: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, 1ο ΓΕΛ Πανοράματος, 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στην απολογιστική συνάντηση συμμετείχαν και διακριθέντες/θείσες από τον 6ο και τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό, οι οποίοι/ες επίσης επισκέφθηκαν το «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις σχολικές μετακινήσεις, για υγειονομικούς λόγους, κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια. 

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στον διαγωνισμό και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος για τη συνδιοργάνωση και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών/τριών για τη στήριξή τους.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα υπουργείου Παιδείας, 15.12.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae