Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5371 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ - Παρίσι 12.2008 PDF Εκτύπωση E-mail
Ημερίδα στο Παρίσι για το ρόλο των θρησκειών
 
Στις 17.12.08, διοργανώθηκε στο Παρίσι από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας και στο πλαίσιο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε η Γαλλία, ημερίδα με θέμα «Οι θρησκείες και ο κοινωνικός τους ρόλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στην ημερίδα συμμετείχαν περίπου 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, της οποίας η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον πρέσβη του υπουργείου Εξωτερικών κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, που συντόνισε και την ελληνική αποστολή, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ Παπανικολάου, τον εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής θρησκείας στην Ελλάδα θεολόγο – ιμάμη κ. Σουκρί Νταμάντογλου και τον γενικό γραμματέα του Κ.Ι.Σ. κ. Αλβέρτο Ρεϊτάν.
Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι τρόποι συνεργασίας των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων με τα κράτη στα οποία λειτουργούν και ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών και του κράτους καθώς και η ανάγκη διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων τους.                     
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae