Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3758 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ, το ΚΙΣΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή (30.12.2022) προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της 37ης κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι με την επικράτηση της σύνεσης και της σωφροσύνης θα οδηγήσετε την ισραηλινή κοινωνία στον δρόμο της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι οι άρρηκτες σχέσεις του Κράτους του Ισραήλ με τους Εβραίους της Διασποράς θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται προς όφελος των δύο χωρών και της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι σχέσεις των Ελλήνων Εβραίων με το Κράτος του Ισραήλ, όπως γνωρίζετε είναι ιστορικές, αφού πολλοί Εβραίοι, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ΄χαλουτσίμ’ που συνέβαλλαν στο κτίσιμο του εβραϊκού κράτους.        

Επιθυμούμε σύντομα να σας συναντήσουμε στην Ιερουσαλήμ για να συζητήσουμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο χρόνο που θα ορίσετε.  

Να είστε πάντα υγιής.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος  Δαυίδ Σαλτιέλ

Ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae