Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4759 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ για τον ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

TWEET της AJC, 12.1.2023: «Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ένας τόπος μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, βανδαλίστηκε με αντισημιτικά γκράφιτι.

Hαπεχθής αυτή βεβήλωση είναι προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων δολοφονημένων Εβραίων, καθώς και όσων πέθαναν πολεμώντας τον φασισμό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

TWEET του ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΟΡΤΖ ΤΣΟΥΝΗ, 12.1.2023: «Καταδικάζω ξανά τον απεχθή και αποτρόπαιο βανδαλισμό ενός τόπου μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες γίνεται μία ειδεχθής ενέργεια στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι προσβολή για όλους.  

Εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη και του αμερικανικού λαού, οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας και αντιστέκονται σε κάθε μορφή μίσους και μισαλλοδοξίας, όπως είμαι βέβαιος ότι κάνουν οι Έλληνες πολίτες σε όλη τη χώρα.

Πρέπει όλοι να μιλήσουμε κατά τoυ φανατισμού, να αντιμετωπίσουμε τον αντισημιτισμό και την ύπουλη επιρροή του και να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος. Πριν από πολλά χρόνια, οι Έλληνες μετανάστες ήρθαν αντιμέτωποι στις ΗΠΑ με τη μισαλλοδοξία. Ήταν οδυνηρό για τους Ελληνοαμερικανούς. Αυτή η μισαλλοδοξία είναι οδυνηρή για τα αδέρφια μας, τους εβραίους. Είναι λάθος. Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο».   

TWEET της ειδικής απεσταλμένης των ΗΠΑ για θέματα Ολοκαυτώματος, Ellen Germain, 12.1.2023: «Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες βανδαλίστηκε στη Θεσσαλονίκη ένας τόπος μνήμης με αναφορά στο Ολοκαύτωμα. Καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Πρέπει όλοι να εναντιωθούμε στο φανατισμό, να αντισταθούμε στον αντισημιτισμό και να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae