Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3884 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε αποκατάσταση της τοιχογραφίας, αφιερωμένης στο Ολοκαύτωμα, στην ανατολική περίφραξη του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, η οποία προ ημερών είχε βανδαλιστεί από νοσταλγούς του ναζισμού και του φασισμού, προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2023, εθελοντές και μέλη της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη, του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη δράση καθαρισμού της τοιχογραφίας που τιμά τα θύματα της εβραϊκής κοινότητας και αποσκοπεί στη διάσωση της ιστορικής μνήμης έδωσαν επίσης το «παρών» η Σαλίνα Ρίκο (Salina Rico), acting principal officer στο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από τον πρόξενο, αρμόδιο για οικονομικές υποθέσεις, Άιζακ Χάνσεν Γιόζεφ (Isaac Hansen Joseph) και στελέχη του προξενείου και όλοι μαζί βοήθησαν στον καθαρισμό.

  • ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ βίντεο με δηλώσεις της Αναστασίας Χαμαλίδου, υπεύθυνης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ και της Σαλίνας Ρίκο (Salina Rico), acting principal officer στο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 17.1.2023

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae