Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4058 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2023 PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος από όλες τις Αρχές και εκπροσώπους Ισραηλιτικών Κοινοτήτων, Σωματείων,  Συλλόγων, Φορέων και πλήθος κόσμου, καθώς παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Τρικκαίων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στη Συναγωγή Τρικάλων με το άναμμα 6 κεριών στην μνήμη των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ένα 7ο κερί που άναψαν τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων για να μας θυμίζει την ελπίδα και την ευχή ότι στο μέλλον η νέα γενιά δεν θα ξαναζήσει τέτοια φρίκη.

Κατά την εκδήλωση έγιναν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου, τον  εκπρόσωπο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Ηλία Καμπελή και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου. Αναγνώστηκαν επίσης μηνύματα που εστάλησαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον  Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατς.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόφιλος Αναστασίου φιλόλογος, συγγραφέας και ερευνητής με θέμα «Καθήκον μας η Μνήμη».

Στη συνέχεια οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου διάβασαν ποιήματα και ιστορικά δρώμενα με τη βοήθεια του καθηγητή τους κ. Κώστα Μιχαλάκη και φώναξαν όλοι μαζί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Η εκδήλωση έκλεισε  με χορωδιακά τραγούδια που απέδωσε η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Ζιάκα.

Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους και συμπολίτες μας για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι οι επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα δεν έχουν μόνο τελετουργικό χαρακτήρα, αλλά ο απώτερος σκοπός τους είναι να διδάξουν, να προβληματίσουν και να αποτελέσουν θεμέλιο στην οικοδόμηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από τα φαινόμενα προκατάληψης και μισαλλοδοξίας, ενός κόσμου ειρήνης, δικαιοσύνης και ελευθερίας, τον οποίο οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Ι.Κ. Τρικάλων 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae