Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4982 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΙΟΥΝΙΟΣ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μετατράπηκε σε εβραϊκό κοιμητήριο: Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κοντά στο Βερολίνο, όπου δολοφονήθηκαν πάνω από χίλιοι άνθρωποι, μετατράπηκε χθες σε εβραϊκό κοιμητήριο. Το στρατόπεδο Λιμπερόζε (Lieberose), δορυφόρος του μεγαλύτερου Ζαξενχάουζεν (Sachsenhausen), βορείως του Βερολίνου, λειτούργησε από το 1943 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1945. Σ’ αυτό το διάστημα, αξιωματούχοι των Ες Ες πυροβόλησαν και σκότωσαν 1.300 άρρωστους και ανήμπορους Εβραίους τροφίμους. Πτώματα ανακαλύφθηκαν, πρώτη φορά, σε τάφο κοντά στο Λιμπερόζε το 1958 και σχεδόν 600 βρέθηκαν το 1971. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, Ανατολικογερμανοί αξιωματούχοι μετέφεραν κάποια από αυτά στη Δρέσδη για εξέταση.
(Καθημερινή, 17.6.09)         

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae