Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4213 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑνάρτηση φωτογραφίας του αειμνήστου ΑΑΡΩΝ ΑΣΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 23.3.2009 έγινε στην αίθουσα του Ο.Π.Α.Ι.Ε. η τελετή ανάρτησης της φωτογραφίας του αειμνήστου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ι.Ε., Ααρών Ασέρ. 
Στην τελετή παρέστησαν η οικογένεια του Ααρών Ασέρ, η σύζυγός του Ντόλλυ και τα παιδιά του Αριέλλα και Μωϋσής, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ι.Ε. κ. Δαυίδ Ταραμπουλούς και μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Δανιήλ Αλχανάτης καθώς και συγγενείς και παλιοί φίλοι του αποβιώσαντος.
Ο Σοφολογιότατος Ραββίνος κ. Ιακώβ Αράρ ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση.  
Για τη σημαντική προσφορά του Ααρών Ασέρ στους Έλληνες Εβραίους μίλησε ο κ. Αλχανάτης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ααρών Ασέρ μετά την απελευθέρωση εντάχθηκε στην Κοινοτική Ομάδα της Αποκατάστασης και προσέφερε τις υπηρεσίες του σε πολλούς τομείς οικιοθελώς και με αυταπάρνηση όπου και όποτε του ζητήθηκε. Σημαντική ήταν η συμβολή του στον Ο.Π.Α.Ι.Ε. από το 1958, που εκλέχτηκε ως σύμβουλος, μέχρι το 2003 που εξελέγη πρόεδρος του Οργανισμού. Τα περισσότερα χρόνια ο Ααρών Ασέρ διετέλεσε ταμίας του Ο.Π.Α.Ι.Ε. ανταποκρινόμενος πάντα στις ανάγκες του Οργανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, ο Ααρών Ασέρ εργάστηκε με ζήλο στην Ι.Κ. Αθηνών προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε αρκετές Επιτροπές, αλλά κυρίως στην Επιτροπή της Πέτσια της οποίας χρημάτισε και πρόεδρος».  
Στην προσφορά και στην προσωπικότητα του Ααρών Ασέρ αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο της δράσης, αισιόδοξο, ακούραστο, ταγμένο να περισώσει τη μνήμη και να καταγράψει όσα κινδύνευαν να χαθούν»
 

Στη φωτογραφία η οικογένεια του Ααρών Ασερ, οι πρόεδροι του Ο.Π.Α.Ι.Ε. και του Κ.Ι.Σ. και ο επίτιμος πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών    
 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae