Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4341 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠαρουσίαση Βιβλίου «Ο Σ. Ρ. Ραδιγάλες και οι Σεφαραδίτες της Ελλάδας» PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 21.01.09, το Κ.Ι.Σ., το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα και η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την CasaSefarad-Israel, διοργάνωσαν εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Σ. Ρ. Ραδιγάλες και οι Σεφαραδίτες της Ελλάδας (1943 – 1946). Το ανθρωπιστικό έργο του Ισπανού διπλωμάτη Σ. Ρ. Ραδιγάλες», που εξέδωσε η CasaSefarad-Israel.   
Το βιβλίο, που παρουσιάζει τις ενέργειες του Γενικού Προξένου της Ισπανίας στην Αθήνα, Σεμπαστιάν ντε Ρομέρο Ραδιγάλες υπέρ των Ισπανών Σεφαραδιτών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής, βασίζεται στα αρχεία του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά. 
Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής Ισπανικής Ιστορίας και Πολιτισμού κ. Δημήτρης Φιλιππής και η συγγραφέας του βιβλίου καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καστίλλης κα Ματίλντε Μορθίγιο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα κ. Ε. Αγιένσα - Πρατ και ο πρόξενος της Ισπανίας στην Αθήνα κ. Χουάν Λούγο.  
Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση και απένειμε αναμνηστικά δώρα στη συγγραφέα, καθηγήτρια κα Μορθίγιο, στην εκπρόσωπο της CasaSefarad – Israelκα Εστερ Μπεν Νταχάν και στην εγγονή του προξένου Ραδιγάλες κα Έλενα Κολίτο, η οποία ήρθε στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.    
 

Στη φωτογραφία από αριστερά: ο ομιλητής κ. Δ. Φιλιππής, ο κ. Αγιένσα – Πρατ, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. και η συγγραφέας του βιβλίου κα Μορθίγιο
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae