Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4975 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας, συνέδριο του Κέντρου Σεφαραδιτών Εβραίων της Κούβας, με θέμα «Αποτύπωση του Σεφαραδίτικου Εβραϊσμού στην Κούβα». Στο συνέδριο, συμμετείχαν μέλη εβραϊκών οργανώσεων της χώρας, πρέσβεις ξένων κρατών, καθώς και διεθνείς αντιπροσωπείες από την Ισπανία, την Τουρκία, και την Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Διπλωματικού & Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου.
Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αβάνας. Το θέμα της εισήγησης της εκπροσώπου της Ελλάδας ήταν «Η μακραίωνη εβραϊκή παρουσία στην Ελλάδα από τους χρόνους της πρώτης Διασποράς, η εγκατάσταση των Σεφαραδιτών Εβραίων στη Θεσσαλονίκη και η θέση της κοινότητας στη σύγχρονη κοινωνία της πόλης». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τα δύο νεκροταφεία της πόλης, καθώς και έκθεση φωτογραφιών. Η έκθεση περιελάμβανε και 45 φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή των Σεφαραδιτών της Ελλάδας, τις οποίες παραχώρησε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Η παρουσίαση που οργάνωσε η Ελληνική αποστολή περιελάμβανε σεφαραδίτικη μουσική και τραγούδια της Σαββίνας Γιαννάτου και την προβολή της ταινίας των Β. Βασιλικού-Σοφιανόπουλου «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης» και έλαβε πολύ θετικά σχόλια. Σε προσωπικότητες που συμμετείχαν στο συνέδριο διανεμήθηκαν τα βιβλία «RecordsontheHistoryoftheGreekJews» και «GreeksinAuschwitz – Birkenau». 
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae