Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4240 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ KEREN HAYESOD ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, της «πρώτης εβραϊκής πόλης» πριν την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, το Διεθνές Συνέδριο του Keren Hayesod.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών και κοινοτήτων καθώς και δωρητές απ΄ όλον τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη σύγχρονη πόλη του Τελ Αβιβ, στην οποία σήμερα κατοικούν 391.000 κάτοικοι και αποτελεί το εμπορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό κέντρο του Ισραήλ. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν γκαλερί τέχνης, στην παλιά πόλη της Γιάφα, με έργα νέων μεταναστών, το κτίριο της Όπερας και το σπίτι του Μπεν Γκουριόν.  Ξεναγήθηκαν επίσης στο Γηροκομείο Αμιγκούρ, στο Μπατ Γιαμ, που φιλοξενεί υπερήλικες μετανάστες χωρίς οικογένεια, οι οποίοι μέσω ειδικών προγραμμάτων, απασχολούνται δημιουργικά.     
Στο Συνέδριο, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη, το γενικό γραμματέα της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Ισαάκ Άντζελ και εκ μέρους του ελληνικού τμήματος του Keren Hayesod την κα Στέλλα Μπορμπόλη. 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με τους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης του Ισραήλ σε διάφορους τομείς. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ενημέρωση που έγινε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από τον Αλόν Μπεν Ντεϊβιντ, στρατιωτικό αναλυτή και διεθνώς αναγνωρισμένο ανταποκριτή για θέματα της Μέσης Ανατολής.  
Στα πλαίσια του Συνεδρίου έγιναν ειδικές τιμητικές εκδηλώσεις, για αποχωρούσες προσωπικότητες από την ενεργό δράση στο Keren Hayesod, που με την προσφορά και την υποστήριξή τους έχουν συμβάλει ουσιαστικά στο έργο του. Στις εκδηλώσεις αυτές παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές και εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό χώρο του Ισραήλ.  
Το Συνέδριο τελείωσε με εκδήλωση που έγινε στο πρόσφατα ανακαινισμένο Μπετ Χατεφουτσότ (Μουσείο της Διασποράς), όπου οι διεθνείς συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στα νέα εκθέματα που προστέθηκαν πρόσφατα στη συλλογή του Μουσείου και παρουσιάζουν την ιστορία της μετανάστευσης Εβραίων στη Νορβηγία μεταξύ του 1851 – 1945 καθώς και μία πρωτοποριακή έκθεση φωτογραφίας.       
 
 

 

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae