Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3712 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ B'NAI B'RITH PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2 Ιουλίου 2009 επισκέφθηκαν την Αθήνα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του διεθνούς B’nai B’rith κ. Μοσέ Σμιθ και Νταν Μαριασίν. Το Μπενέ Μπερίτ και η Ι.Κ. Αθηνών διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν των ξένων επισήμων, στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κ. Σμιθ και Μαριασίν είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προέδρους του Κ.Ι.Σ. και της Ι.Κ. Αθηνών κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη και Βενιαμίν Αλμπάλα, καθώς και με τον πρόεδρο και τον μέντορα της Μπενέ Μπερίτ Αθηνών κ.  Μάτο Μπορμπόλη και Λέων Γαβριηλίδη και να ανταλλάξουν απόψεις για  θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Εβραϊσμό.
Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, οι κ. Σμιθ και Μαριασίν, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, και συζήτησαν για τις προοπτικές στην εξεύρεση λύσης στο Μεσανατολικό, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τον Ελληνικό Εβραϊσμό, όπως τον επαναπατρισμό των αρχείων των Κοινοτήτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από τη Μόσχα. Από την πλευρά του ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία εκτιμά την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στη ζωή της χώρας.
Οι εκπρόσωποι του B’nai B’rith συναντήθηκαν επίσης με τους πρέσβεις των Η.Π.Α. και του Ισραήλ.
 
 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae