Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2760 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΡΑΝΣΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 19 Ιουλίου 2009 συναντήθηκαν στη Λάρισα, τα μέλη της οικογένειας Φρανσές, μιας από τις πιο γνωστές και μεγάλες οικογένειες της Κοινότητας, τα οποία βρίσκονται σήμερα διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Ο Ιωσαφάτ και η Ρεβέκκα Φρανσές ξεκίνησαν από τη Λάρισα και έγιναν οι  πατριάρχες και δημιουργοί μιας οικογένειας επτά παιδιών, η οποία αριθμεί σήμερα 450 μέλη. Η οικογένεια έχασε αρκετά μέλη της κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ κάποια άλλα, εξαιτίας των άσχημων συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Η ανταπόκριση των μελών της οικογένειας Φρανσές σε αυτό το κάλεσμα ήταν πολύ μεγάλη. Άνθρωποι άγνωστοι στην αρχή μεταξύ τους θυμήθηκαν, προσευχήθηκαν και μνημόνευσαν τους κοινούς προγόνους τους και έψαξαν στο χρόνο να βρουν τις κοινές τους ρίζες. Οι στιγμές που μοιράστηκαν τα μέλη της οικογένειας Φρανσές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές γιατί τόσοι άνθρωποι μέχρι πρότινος απομακρυσμένοι, αντάλλαξαν εμπειρίες ζωής και αισθάνονται πια ως μία μεγάλη και δεμένη οικογένεια.  
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae