Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5259 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CASA SEFARAD ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου 2009, η Casa Sefarad – Israel διοργάνωσε στη Μαδρίτη Συνέδριο με θέμα τους «Σεφαραδίτες της Διασποράς». Το θέμα του Συνεδρίου εστιάστηκε κυρίως στους Σεφαραδίτες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών κοινοτήτων από τις συγκεκριμένες χώρες. Στο Συνέδριο αναλύθηκε, επίσης, το θέμα της αναβίωσης του Σεφαραδίτικου πολιτισμού στις εβραϊκές κοινότητες, καθώς και της δημιουργίας στενότερων σχέσεων με την Ισπανία. Κατά την εναρκτήρια τελετή έγινε εισήγηση με θέμα «Οι Εβραίοι των Βαλκανίων» και ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες ενός χαμένου κόσμου», η οποία αποτελείτο από φωτογραφίες και μαρτυρίες Σεφαραδιτών της περιοχής. Η έκθεση δημιουργήθηκε από την «Centropa», μια διαδραστική βάση δεδομένων με μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος. 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Τολέδο, όπου ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία της πόλης και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ισπανίας. Κατά τη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των Σεφαραδιτικών Κοινοτήτων μίλησαν για τα ήθη και τα έθιμα των Σεφαραδιτών στις χώρες τους.
Σε ιδιαίτερη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ο υπουργός κ. Μιγκέλ Μορατίνος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους εκπροσώπους του ελληνικού εβραϊσμού κ. Μ. Κωνσταντίνη, πρόεδρο του ΚΙΣ και Δ. Σαλτιέλ πρόεδρο της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σε χαιρετισμό που απηύθυναν κατά τη συνάντηση μίλησαν για τα ήθη και τα έθιμα των Σεφαραδιτών που ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae