Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών καταδικάζει κατηγορηματικά και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων στις 16 Ιανουαρίου 2010. Είναι ο νέος αυτός εμπρησμός μια ακόμη απόδειξη ότι οι νοσταλγοί της εφιαλτικής «Νύχτας των Κρυστάλλων» της Ναζιστικής Γερμανίας στρέφονται όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων Εβραίων αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού της χώρας μας.

 

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του Συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών επιταγών και παραδόσεων και οι τοπικές αρχές οφείλουν να απομονώσουν τους οπαδούς του Φασισμού και του Ναζισμού εναντίον των οποίων οι Κρήτες συμπατριώτες μας αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι αξίες της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές και οι πολίτες των Χανίων θα σταθούν δίπλα και θα υπερασπισθούν τη Συναγωγή των Χανίων, ως αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και της χώρας μας, που προκαλεί το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των Ελλήνων και χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2010
 
Ο Πρόεδρος  ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΑΛΜΠΑΛΑΣ
Ο Γεν. Γραμματέας  ΑΒΡΑΑΜ ΡΕΪΤΑΝ