Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5007 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔ. ΤΥΠΟΥ της ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτηση της και καταδικάζει απερίφραστα τον δεύτερο εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων και την καταστροφή όχι μόνο του ιστορικού αυτού μνημείου αλλά και του πολύτιμου αρχειακού υλικού που φυλασσόταν εκεί. Δυστυχώς παρά τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν κατά την πρώτη απόπειρα λίγες μέρες νωρίτερα, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων. Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα δράσει άμεσα και θα μεριμνήσει ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

 

Σε λίγες ημέρες κλείνουν 65 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, ενός τόπου που μαρτύρησαν και θανατώθηκαν εκατομμύρια ομόθρησκοί μας, το μόνο «έγκλημα» των οποίων ήταν ότι ήταν Εβραίοι. Το γεγονός ότι ο εμπρησμός της Συναγωγής των Χανίων συμπίπτει με την τραγική αυτή επέτειο έρχεται να δείξει ότι υπάρχουν ακόμη θιασώτες ακραίων αντιλήψεων.
Παρόμοια γεγονότα που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας πρέπει να εκλείψουν. Οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους και να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ο αντισημιτισμός που εκφράζεται με τις πράξεις αυτές δεν έχει θέση στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα και πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί δια παντός.   
Θεσσαλονίκη, 18 Ιανουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae