Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4741 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 10.2.2010 ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ είχε συνάντηση με τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. αναφέρθηκε αναλυτικά στον πρόσφατο διπλό εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων και στις σχετικές αντιδράσεις όπως εκφράστηκαν από τους φορείς της Πολιτείας και τη διεθνή κοινότητα. Επίσης, ο κ. Σαλτιέλ παρέθεσε στοιχεία για τα αντισημιτικά επεισόδια των τελευταίων ετών, τόνισε το αποτέλεσμα της δίκης Πλεύρη και συζητήθηκε η αντιρατσιστική νομοθεσία και η εφαρμογή της στην Ελλάδα σε σχέση και με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ιστορία του Ολοκαυτώματος και στην ανάγκη ενίσχυσής τους.  Ο Επίτροπος κ. Χάμαρμπεργκ, στην τριήμερη παραμονή του στην Ελλάδα, είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς με θέμα τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae