Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3239 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
ΟΛΛΑΝΔΙΑ:
Θα είναι Εβραίος ο επόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας; Ο Μάριους Γιομπ Κοέν, δήμαρχος του Άμστερνταμ, είναι από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς της Ολλανδίας. Αυτό αποδείχθηκε και πρόσφατα ύστερα από σφυγμομέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας έδειξε ότι το 52% των Ολλανδών τον προτιμά για πρωθυπουργό έναντι του σημερινού χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε και του ακροδεξιού πολιτικού Γκερτ Βίλντερς.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Μπαλκενέντερ «έπεσε» τον περασμένο Φεβρουάριο όταν έχασε τη στήριξη του Εργατικού Κόμματος, με αφορμή την ολλανδική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν. Οι εκλογές ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν τον Ιούνιο και ο Μ. Γιομπ Κοέν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας.
Ο δημοφιλής δήμαρχος του Άμστερνταμ είχε λάβει το 2005 το βραβείο του «Ευρωπαίου Ήρωα» από το περιοδικό «Τάιμ» για τη θετική του προσέγγιση προς τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας του και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε και κατεύνασε τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο Άμστερνταμ, το Νοέμβριο του 2004, ύστερα από τη δολοφονία του σκηνοθέτη Τέο βαν Γκογκ από μουσουλμάνο εξτρεμιστή.
(E.J.C., 16.3.2010)
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae