Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4878 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Κ.Ι.Σ προς το ΤΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Με αφορμή δημοσίευμα στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (αρ. φύλλου 2571, 8.2.2010), στη στήλη «Παρατάξεις ΤΕΕ», όπου η παράταξη «Ακομμάτιστο Κίνημα Μηχανικών για το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ» προβάλλει τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», το Κ.Ι.Σ. απέστειλε την παρακάτω επιστολή (19.2.2010) στον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιάννη Αλαβάνο. Η σελίδα του Ενημερωτικού Δελτίου του ΤΕΕ που ανήκει στη συγκεκριμένη παράταξη από ετών δημοσιεύει αντισημιτικά σχόλια και το Κ.Ι.Σ. έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί σχετικά:
           
«Με έγγραφο μας (αριθ. 330/11.4.2005), αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται, είχαμε διαμαρτυρηθεί γιατί η Συνδικαλιστική Κίνηση «Ακομμάτιστο ΚΙΝΗΜΑ Μηχανικών», χρησιμοποιεί προκλητικά τις σελίδες του «Ενημερωτικού Δελτίου» του ΤΕΕ για να ασκεί φανερή αντισημιτική προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα κείμενα όπως τα καταδικασμένα από διεθνές δικαστήριο ως πλαστά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών». (Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει χαλκευθεί από την Οχράνα, την Αστυνομία του Τσαρικού καθεστώτος, για να βοηθήσει – όπως όλους τους μισαλλόδοξους ρατσιστές- στην ανάπτυξη διωκτικού μένους κατά των Εβραίων).
Για την κατ’ ελάχιστο ανάρμοστη χρησιμοποίηση του επίσημου εντύπου του ΤΕΕ (Ν.Π.Δ.Δ) για την άσκηση συκοφαντικής προπαγάνδας κατά Ελλήνων πολιτών είχε επιστήσει την προσοχή σας, ήδη από το 2006, ο Συνήγορος του Πολίτη.
Το έωλο επιχείρημα ότι στο Δελτίο σας δεν υπάρχει περιορισμός στα δημοσιεύματα των Παρατάξεων δεν ισχύει δεδομένου ότι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί έναντι των πιστών μίας θρησκείας δεν έχουν σχέση με τα επαγγελματικά θέματα των μελών του Επιμελητηρίου σας τα οποία προβάλλονται μέσω του Δελτίου σας. Η στάση που τηρείται επί του προκειμένου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διοίκηση του ΤΕΕ υποθάλπει – ίσως άθελά της - την αντισημιτική προπαγάνδα. 
Παρακαλούμε, κατά συνέπεια, να λάβετε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσει αμέσως η εναντίον των Εβραίων καταχώριση ψευδών και συκοφαντικών στοιχείων στο επίσημο όργανο του ΤΕΕ».
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae