Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5186 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗ ΣΙΜΟΝ ΒΕΪΛ στη ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 18.3.2010 έγινε με μεγάλη επισημότητα η τελετή εισόδου της Σιμόν Βέιλ στη Γαλλική Ακαδημία. Επιζώσα του Ολοκαυτώματος, υπουργός της Γαλλίας, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Ιδρύματος Μνήμης της Σοά, η Σιμόν Βέιλ είναι μια προσωπικότητα – σύμβολο. Είναι επίσης η έκτη γυναίκα που εκλέγεται στην 40μελή Γαλλική Ακαδημία, καταλαμβάνοντας τη θέση του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού Πιέρ Μεσμέρ, την οποία κάποτε κατείχε ο Ρακίνας. Στην επίσημη τελετή εισόδου, η οποία μεταδόθηκε από τους γαλλικούς κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, η Σιμόν Βέιλ ανακηρύχθηκε «Αθάνατη» και έλαβε το ξίφος της Ακαδημίας. Στη λαβή του ξίφους της Σ. Βέιλ είναι χαραγμένα –κατόπιν επιθυμίας της- το όνομα του στρατοπέδου που ήταν όμηρος και ο αριθμός που φέρει στο βραχίονά της: Birkenau 78651.
Ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ απέστειλε στην κα Βέιλ την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή: «…Η εκλογή σας ως μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας αποτελεί τη δίκαιη κορύφωση της λαμπρής σας πορείας ζωής. Η όλη ζωή και σταδιοδρομία σας είναι έκφραση της θέλησης και της δύναμης του χαρακτήρα σας που δεν εκάμφθη από την τραγικότητα που ζήσατε στα στρατόπεδα του θανάτου αλλά με θάρρος προχωρήσατε μπροστά ώστε να γίνετε παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές.
Οι Εβραίοι της Ελλάδος θυμόμαστε πάντα τη διακεκριμένη ομιλία σας, στην Αθήνα το 2006, κατά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, και σας απευθύνομε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια».
Στη φωτογραφία, η Σιμόν Βέιλ κρατώντας το ξίφος της Γαλλικής Ακαδημίας, με τον Ζακ Σιράκ και την εγγονή της Ρεβέκκα.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae