Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6539 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Κ.Ι.Σ. με τη ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 20.3.2010, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, συνοδευόμενος από τον κ. Γεώργιο Λιόλιο, συναντήθηκε στη Βέροια με τη Δήμαρχο κα Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αναγκαίες από καιρό επεμβάσεις για τη συντήρηση της Συναγωγής της Βέροιας, τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, καθώς και την ανέγερση μνημείου Ολοκαυτώματος.
Ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. επεσήμανε στη Δήμαρχο ότι είναι πρωταρχικής σημασίας η αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο της Συναγωγής, η οποία πέρα από πόλο τουριστικής έλξης, μπορεί να καταστεί Μουσείο και χώρος πνευματικών συναντήσεων τόσο για τους φορείς της πόλης, όσο και του εξωτερικού.
Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Σαλτιέλ για το ενδιαφέρον της πόλης για την αποκατάσταση και συντήρηση των εβραϊκών μνημείων τονίζοντας όμως παράλληλα τους περιορισμένους πόρους που δύναται να διαθέσει ο Δήμος για τη Συναγωγή.
Κατόπιν αυτού η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετάσχει στην κάλυψη της δαπάνης για την επισκευή του κτιρίου της Συναγωγής.     
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae