Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7025 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον ΠΡΕΣΒΗ της ΠΟΛΩΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Ύστερα από την αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους στην οποία έχασαν τη ζωή τους ο Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι και η σύζυγός του,  καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ έστειλε στον πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Μιχάλ Κλίνγκερ την παρακάτω επιστολή με την οποία εκφράζει τη συμμετοχή του Ελληνικού Εβραϊσμού στην εβδομάδα πένθους που είχε κηρυχτεί στην Πολωνία.  
«Είμαι βαθύτατα συντετριμμένος από το τραγικό γεγονός του αεροπορικού δυστυχήματος που συγκλόνισε τη χώρα σας. Συμμετέχουμε ολόψυχα στο πένθος σας. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός θεωρεί την Πολωνία ως έδαφος ιερό δεδομένου ότι εκεί βρίσκονται τα οστά χιλιάδων ομοθρήσκων μας, αψευδών μαρτύρων μιας άλλης καταστροφής. Αισθάνομαι τον πόνο του πολωνικού λαού και υποκλίνομαι». 
Επίσης, ο διευθυντής του Κ.Ι.Σ. κ. Ηλίας Φρεζής υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα. 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae