Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6943 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 17.6.2010 ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, στο γραφείο του κ. Πετσάλινου στη Βουλή. Καλωσορίζοντας τον κ. Σαλιτέλ ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην αρμονική συμβίωση μεταξύ Ελλήνων Εβραίων και Χριστιανών στη χώρα μας ανά τους αιώνες, ενώ με συγκίνηση μίλησε για την εβραϊκή κοινότητα της γενέτειράς του Καστοριάς.

Ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ.Ε., αφού ευχαρίστησε για τη συνάντηση και τη θερμή υποδοχή, έθεσε στον κ. Πετσάλνικο  καίρια θέματα του Ελληνικού Εβραϊσμού. Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα του αντισημιτισμού, τις εκδηλώσεις του οποίου ο Πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε απερίφραστα, η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και οι σχετικές δραστηριότητες που γίνονται στη χώρα μας, κ.ά. Κατά τη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στους Εβραίους που θήτευσαν ως Βουλευτές ή Γερουσιαστές στη Βουλή των Ελλήνων μεταξύ 1915 και 1936. Εικοσιένας βουλευτές ήταν Εβραίοι της Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος της Βουλής εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον και συζητήθηκε η σημασία της συνέχισης της ιστορικής έρευνας για τους Εβραίους βουλευτές και η αξιοποίησή της.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae