Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1696 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ του Σ. ΜΑΤΑΛΟΝ σε ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Μάιο του 2010  έγινε η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του κ. Σαντίς Ματαλόν, διακεκριμένου Αμερικανού πανεπιστημιακού.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του νέου κτιρίου της σχολής, παρουσία των πρυτανικών και τοπικών αρχών, μελών ΔΕΠ αλλά και εκπροσώπων της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.    

Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αλαμπάμα των ΗΠΑ προσφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής κ. Κων. Γουργουλιάνης χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα για όλους, ενώ ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Πασχ. Μολυβδάς ανέγνωσε τον «έπαινο» για να αναφερθεί και στο βιογραφικό του τιμώμενου και τέλος ο πρόεδρος της Ιατρικής, καθηγητής Κων. Μαλίζος επέδωσε το ψήφισμα και το Διάσημο του Τμήματος. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον κ. Ματαλόν να αναπτύσσει το θέμα «Αναζητώντας την “Αχίλλειο πτέρνα” της γρίπης» αφού νωρίτερα, συγκινημένος από τη διάκριση, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια που πέρασε από τη Λάρισα. Ο κ. Ματαλόν, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ασχολείται με θέματα αιχμής, όπως είναι η γρίπη ενώ κατά την ακαδημαϊκή του θητεία, από το 1975 μέχρι σήμερα, κατέλαβε θέσεις καθηγητού Φυσιολογίας, Βιοφυσικής, Παιδιατρικής, Αναισθησιολογίας, Επαγγελματικής Υγιεινής, Μικροβιολογίας σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

 (Εφημερίδα «Ελευθερία Λάρισας», 7.5.2010)                 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae