Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3229 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ A.J.C. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 25 και 26 Αυγούστου 2010 επισκέφθηκε την Αθήνα οκταμελής αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (A.J.C.), με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Ντέιβιντ Χάρις. Η A.J.C.,  συντονίζει όλους τους Εβραϊκούς Οργανσιμούς των Η.Π.Α., έχει συμβάλει θετικά στην προώθηση ελληνικών θεμάτων σε μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και σε άλλους παράγοντες της κοινής γνώμης των Η.Π.Α. και συνεργάζεται στενά με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού των Η.Π.Α. Η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, η αντιπροσωπεία της AJC συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Αλί Γιάχια και τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Τόμας Μίλερ. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν καίρια διεθνή θέματα καθώς και θέματα εβραϊκού ενδιαφέροντος, όπως: οι νέες προοπτικές που ανοίγονται σε συνέχεια της αναβάθμισης των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, ο ρόλος και η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ και της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας, η απειλή του πυρηνικά εξοπλισμένου Ιράν, ο αντισημιτισμός κ.ά.
Η αντιπροσωπεία των ξένων επισήμων επισκέφθηκε επίσης τις Συναγωγές και το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλα. Οι Αμερικανοί επίσημοι συνέχισαν το ταξίδι τους με επίσκεψη στην Κύπρο όπου είχαν αντίστοιχες υψηλόβαθμες συναντήσεις.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae