Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4261 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010
Σε τελετή που έγινε στη Χαλκίδα, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, ο οποίος έπεσε στον ελληνο-ιταλικό Πόλεμο του 1940. Ο έφιππος ανδριάντας, ύψους τεσσάρων μέτρων, τοποθετήθηκε στην Πλατεία Πυροσβεστικής, ο οποία πρόκειται να μετονομαστεί σε Πλατεία Φριζή, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας.
 Στην τελετή παρέστη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μίλησαν δε για τη δράση του Φριζή, ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας κ. Σόλων Μάϊσης και ο γιος του τιμώμενου κ. Ιάκωβος Φριζής. Το άγαλμα είναι δωρεά της Επιτροπής «Φίλοι του Συνταγματάρχη Φριζή» ομογενών των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της οποίας κ. Στέφανος Μπιτσάρας απηύθυνε χαιρετισμό.   
 
27 Σεπτεμβρίου 2010
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae