Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3461 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 25.7.2010 η Νομαρχία Δωδεκανήσου και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου διοργάνωσαν εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ρόδου, η οποία ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από το Ραββίνο Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ και στη συνέχεια με χαιρετισμό του προέδρου του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος – Β΄ Γενιά κ. Μάριου Σούση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία διαφόρων μουσικών συνθέσεων σε σόλο βιολί από τον κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης, η Ι.Κ. Ρόδου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ροδίων και της κινηματογραφικής Λέσχης «Θέασις», διοργάνωσε στις 26.7.2020 στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον» την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ετς Χαγίμ - Δένδρο της Ζωής. Φωνές γύρω από μία Συναγωγή» της ανθρωπολόγου Βασιλικής Γιακουμάκη.
Βασικός σκοπός της ταινίας ήταν να δείξει ότι το εβραϊκό ιστορικό παρελθόν στον ελληνικό χώρο είναι πολύ πιο σύνθετο από ό,τι νομίζαμε ή μάθαμε στην επίσημη εκπαίδευση και ότι είναι φτιαγμένο από ιστορίες εθνοτικών ομάδων που συνυπήρχαν, που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες και είχαν διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες.      
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae