Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4063 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΔΟΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΪΝΤΣ ΚΟΥΝΙΟ στο ΓΙΑΝΤ ΒΑΣΕΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε ειδική τελετή που έγινε στις 14.6.10 στο Ίδρυμα Γιάντ Βασέμ στο Ισραήλ, ο κ. Χάϊντς Κούνιο, όμηρος και επιζών του Ολοκαυτώματος, παρέδωσε στο Γιάντ Βασέμ την εργασία που εκπόνησε συγκεντρώνοντας 37.500 ονόματα Εβραίων της Θεσσαλονίκης που θανατώθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς – Μπίρκενάου. Η εργασία του κ. Κούνιο πραγματοποιήθηκε ύστερα από επεξεργασία πολλών στοιχείων, προσωπικών αναμνήσεών του από την προπολεμική Θεσσαλονίκη, καθώς και με τη συμβολή του Γιάντ Βασέμ. Το ονόματα αυτά θα προστεθούν στην κεντρική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα Ονόματα των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (Shoah VictimsNames).  

Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος του Γιάντ Βασέμ κ. Α. Σαλέβ, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κ. Λουκάκης, η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ κα Φ. Τομαή, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Α. Μέκελ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομήρων Ελληνικής καταγωγής που ζουν στο Ισραήλ κ. Μ. Αελιών, εκπρόσωπος του Κέρεν Χαγιεσόντ κα Μ. Σαλτιέλ, καθώς και όμηροι από τη Θεσσαλονίκη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με επιστολή του συνεχάρη τον κ. Κούνιο για το σημαντικό αυτό έργο. 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae