Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3176 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Μία νέα μόνιμη έκθεση λειτουργεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Από τον Ερμή στην Αριάδνη. Κρήτη 1941 – 1945», που περιλαμβάνει αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής. Με ενέργειες της γεν. γραμματέως του Κ.Ι.Σ.Ε. κας Λίλιαν Καπόν, και ύστερα από συνεννόηση με τον επιμελητή της έκθεσης κ. Κωστή Μαμαλάκη, περιελήφθη στην έκθεση τμήμα αφιερωμένο στους Εβραίους της Κρήτης και στον τραγικό θάνατό τους με τον τορπιλισμό του πλοίου «Τάναϊς» στο οποίο επέβαιναν κατά τον εκτοπισμό τους. Η κα Καπόν παραχώρησε υλικό –φωτογραφίες και σημαντικά ντοκουμέντα, όπως τετράδια εκθέσεων των πνιγμένων παιδιών- από το προσωπικό της Αρχείο. Η κα Καπόν έχει ρίζες από την Κρήτη, αφού η μητέρα της Μαφάλντα Καπόν ήταν το γένος Μωϋσή Μινέρβο, μια οικογένεια που είχε σημαντική παρουσία στο νησί για αιώνες. Η φωτογραφία του Τάναϊς και το ιστορικό υλικό παραχωρήθηκαν από το Κ.Ι.Σ.Ε. Για το νέο αυτό τμήμα του Ιστορικού Μουσείου κυκλοφόρησε καλαίσθητος ενημερωτικός κατάλογος.
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae