Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4140 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΤΑΦΩΝ στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Οι τάφοι δύο Εβραίων Βρετανών στρατιωτικών, στο Αγγλικό Νεκροταφείο Πολέμου στη Ρόδο, βανδαλίστηκαν το 2009  και θα αποκατασταθούν εντός του 2010 με ευθύνη και ενέργειες της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας.
Στο Αγγλικό Νεκροταφείο Πολέμου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το εβραϊκό νεκροταφείο, είναι θαμμένοι Άγγλοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρόδο. Μεταξύ των τάφων υπήρχαν και δύο που ανήκαν σε Εβραίους στρατιώτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν καταγραφεί από την υπεύθυνη της Ι.Κ. Ρόδου κα Κάρμεν Κοέν. Την ύπαρξη των συγκεκριμένων τάφων, όμως, είχαν σημειώσει και τουρίστες –Ροδίτες του εξωτερικού- οι οποίοι σε πρόσφατη επίσκεψή τους, φέτος το καλοκαίρι, παρατήρησαν ότι οι τάφοι των Εβραίων στρατιωτών δεν ήταν πια εκεί και ενημέρωσαν την εβραϊκή κοινότητα. 
Για το θέμα επικοινώνησε η κα Κάρμεν Κοέν με την Επιτροπή Τάφων του Πολέμου της Κοινοπολιτείας, η οποία με έγγραφό της ενημέρωσε ότι οι δύο τάφοι είχαν υποστεί βανδαλισμό το 2009. Η Επιτροπή έχει ήδη προβεί σε παραγγελία νέων επιτύμβιων πλακών οι οποίες προβλέπεται να τοποθετηθούν στο τέλος του 2010. Μέχρι τότε έχουν προσωρινά τοποθετηθεί μεταλλικές ταμπέλες σηματοδότησης των τάφων με τα στοιχεία των πεσόντων στρατιωτών. Πρόκειται για τους: H. Federmann, Βασιλικό Πυροβολικό, ετών 22, ημερομηνία θανάτου 24.10.1943 και I.M. Seel, υπολοχαγός, ετών 24, ημερομηνία θανάτου 19.9.1943.  
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae