Ένα σοκαριστικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 5.12.10, με τον τίτλο «Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα-μπλόγκερ» και με την υπογραφή του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ρατσιστικά και άκρως αντισημιτικά σχόλια έχει καταχωρήσει στο Ιντερνετ, στο μπλογκ της Μarianaonice, η εν ενεργεία εφέτης Μαριάνθη Παγουτέλη. Πρόκειται για τη δικαστική λειτουργό που στην πρώτη δίκη του Κ. Πλεύρη (που κατέληξε στην καταδίκη του) είχε μειοψηφήσει υπέρ της αθώωσής του, καταθέτοντας μάλιστα αναλυτική αναφορά (32 σελίδων!) για τη δικαιολόγηση της θέσης της ως μειοψηφίας. «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!», ήταν ένα από τα επαίσχυντα αντισημιτικά σχόλια του μπλογκ.  Την επόμενη της δημοσίευσης το εν λόγω μπλογκ καταχώρησε ανακοίνωση ότι δεν σχετίζεται με τη δικαστή που αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».
Ωστόσο, το σοβαρό αυτό θέμα έλαβε ευρεία δημοσιότητα, ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ξεκίνησε έρευνα. Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελή να διερευνήσει εάν το μπλογκ ταυτοποιείται με τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό, ώστε σε καταφατική περίπτωση να διαταχθεί ποινική και πειθαρχική έρευνα.
Από την πλευρά του το ΚΙΣΕ, ευθύς μόλις έλαβε γνώση του δημοσιεύματος, κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού και ζητώντας την σε βάθος έρευνα της υπόθεσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα του ΚΙΣΕ: «…Η δημοσιευθείσα αντισημιτική δήλωση, που υποδηλώνει σαφώς μίσος κατά των Εβραίων, προερχόμενη, όπως φέρεται στο δημοσίευμα, από μία εν ενεργεία μάλιστα δικαστική λειτουργό, καθώς και πλείστα άλλα τα οποία αναφέρονται στην εν λόγω ιστοσελίδα, δημιουργούν αυταπόδεικτα έντονη δυσαρέσκεια και δικαιολογημένη αγανάκτηση σε κάθε Έλληνα εβραίο συμπολίτη. Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για το εν λόγω δημοσίευμα και παρακαλούμε και εμείς για την σε βάθος έρευνα της υπόθεσης με πρόσκληση του δημοσιογράφου να προσκομίσει όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι η εν λόγω ιστοσελίδα ανήκει στην αναφερόμενη δικαστική λειτουργό...».
Με την αφαίρεση των αντισημιτικών σχολίων από το μπλογκ, ασχολήθηκε και πάλι η «Ελευθεροτυπία», με άρθρο του ίδιου δημοσιογράφου στις 12.12.10, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δυστυχώς γι΄ αυτήν όλα αυτά είναι αποθηκευμένα από την Google και προσβάσιμα στον καθένα. Ως προς την ουσία των αναρτήσεων, ούτε η κυρία On Ice μπόρεσε να αναιρέσει τον αντισημιτικό και ρατσιστικό τους χαρακτήρα. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επικαλείται με αφέλεια κάποιες άλλες παλιές της αναρτήσεις, χρησιμοποιώντας τον κατασκευασμένο από την αντισημιτική προπαγάνδα όρο «εβραιοσιωνιστές». Αλλά αυτή ακριβώς είναι η γραμμή Πλεύρη. Επί ένα 24ωρο η On Ice ισχυριζόταν ότι δεν έχει εκστομίσει αυτό το φοβερό «Κωλοεβραίοι. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ». Και μόνο όταν κάποιος επισκέπτης του μπλογκ της υπέδειξε πού τα είχε γράψει, τότε υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί: «Είναι αλήθεια, δεν είναι του χαρακτήρα μου τέτοιες εκφράσεις, όμως φαίνεται ότι εκεί έχασα τον εαυτό μου και το χαρακτήρα μου μαζί και έγινα κι εγώ θηρίο ανήμερο!». Αλλά υπάρχουν πολλές παρόμοιες».
 
Αθήνα, 16.12.2010
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ